Nytt Huskestativ til Leikeplassen & Ny kledning/maling av Grendahuset vårt!

Bygdelaget søkte økonomisk støtte til å skifte kledning på Grendahuset (Østvegg-mot fotballbanen), samt maling til hele Grendahuset. Støtteordningen heter “Huset i Bygda” og er et landsdekkende prosjekt, les mer her: https://www.husetibygda.no/

Vi innhentet tilbud fra Fargeriket i Florø på Maling og fra Byggtorget på Materialer. Disse tilbudene ligger til grunn for kostandskalkylen i søknaden. Annen stor utgiftspost i søknaden er Dugnad/Arbeidet, som er en viktig del av slike søknader. Dugnadsdelen utgjør ca 50% av den totale kostnadskalkylen og gjenspeiler at dugnadsånden lever i beste velgående!

Vi søkte midler ved søknadsfrist 15. april og fikk svar tidlig i juni. Søknaden vår ble innvilget i sin helhet og vi kan gå igang med arbeidet så raskt været tillater det! Vi legger ut sak om dugnad knytt til dette når vi ser at værgudene spiller på lag!

Huskestativet på Leikeplassen har også desverre fått merket hardt Vestlandsklima, siden oppstarten i 2012. Huskestativet har fått råteskader på deler av konstruksjonen og må byttes ut.

Vi rådførte oss med kjentfolk hos Anleggsgartner Wikholm, som har bygget leikeplasser før og fikk noen anbefalinger. Wikholm har gode kontakter/leverandører og valget falt på huskestativ i aluminium.

Vi søkte Sparebankstiftinga om penger til innkjøp av huskestativ i medio mai. Sparebankstiftinga har en søknadsportal hvor man kan søke inntil 30.000 og få svar innen 4 uker. I vårt tilfelle her, er dette en perfekt ordning, for slike haste prosjekt. Vi fikk svar på søknaden idag og den ble innvilget!! Dermed er huskestativet satt i bestilling og vi legger opp til å montere dette så raskt det blir levert på Askrova!

info om dugnad legges ut på Askrova.no når vi har den klar.